Logitech C270 – Heeft u een Logitech C270-webcam? Net als alle andere apparaten hebben webcams ook stuurprogramma’s nodig om goed te kunnen functioneren.

Er zijn veel webcams met een ingebouwde “plug and play” -functie waarmee u de webcam rechtstreeks kunt gebruiken zonder een specifiek stuurprogramma.

Met de Logitech C270-webcam moet u echter de Logitech C270-stuurprogramma’s aanschaffen om er het maximale uit te halen.

 

Wat is een webcamstuurprogramma?

Laten we beginnen met de definitie. Wat is precies een webcamstuurprogramma? Simpel gezegd, een webcamstuurprogramma is de “brug” die de computer en de webcam met elkaar verbindt.

Het is een programma dat communicatie tussen de twee apparaten mogelijk maakt. Gewoonlijk leveren fabrikanten een specifiek stuurprogramma voor elk van hun webcams.

 

Moet u de stuurprogramma’s bijwerken?

U weet nu wat een webcamstuurprogramma is. De volgende vraag is of u de Logitech C270-stuurprogramma’s moet bijwerken?

Hoewel het bijwerken van de stuurprogramma’s niet verplicht is, moet het bijwerken van de stuurprogramma’s ervoor zorgen dat de webcam soepel blijft werken.

Dus als dit is wat u wilt, dan is het antwoord ja. Ja, u moet de stuurprogramma’s bijwerken.

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom u de stuurprogramma’s moet bijwerken als uw huidige webcam normaal kan werken. Hier is het antwoord: updates bevatten bugfixes, nieuwe functies en nieuwe functies voor stuurprogramma’s.

Dit alleen al zou voldoende reden moeten zijn om de stuurprogramma’s bij te werken. Door de stuurprogramma’s up-to-date te houden, kunt u in de toekomst zelfs stuurprogrammaproblemen voorkomen.

 

Hoe de stuurprogramma’s te updaten

Volg deze stappen als u besluit uw stuurprogramma’s bij te werken

1. Download de nieuwste versie van de Logitech C270-stuurprogramma’s van de Logitech-website.

2. Klik op het menu Start van Windows. Typ “apparaatbeheer” en selecteer het overeenkomstige resultaat uit de lijst

3. Zodra Apparaatbeheer is geopend, zoekt u uw Logitech C270-webcam in de lijst. Het moet tot de categorie ‘Imaging-apparaten’ behoren

4. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op het tabblad “Driver”. Klik op “Stuurprogramma bijwerken”

5. U zou hier twee opties moeten zien. De eerste optie is om Windows te laten zoeken naar het updatebestand op de computer en op internet.

De tweede optie is om handmatig op de computer te bladeren en het bestand zelf te lokaliseren.

Nadat u de driver heeft gedownload, selecteert u de tweede optie en volgt u de instructies

 

Sluitend

Als je een Logitech C270-webcam hebt, moet je de juiste Logitech C270-stuurprogramma’s aanschaffen. Met de juiste stuurprogramma’s kunt u de webcam en al zijn functies optimaal gebruiken.

Hoewel u niet per se op stuurprogramma-updates hoeft te controleren, moet u deze van tijd tot tijd controleren en indien nodig bijwerken.

 

Logitech C270-stuurprogramma’s voor Windows

Compatibel besturingssysteem:

Windows 10 (32 bits / 64 bits), Windows 8.1 (32 bits / 64 bits), Windows 8 (32 bits / 64 bits), Windows 7 (32 bits / 64 bits), Windows Vista, Windows XP

Software voor camera-instellingen

 

Logitech C270-stuurprogramma’s voor Mac OS X

Compatibel besturingssysteem:

Mac OS 10.14, Mac OS 10.13, Mac OS 10.12, Mac OS 10.11, Mac OS 10.10, Mac OS 10.9, Mac OS 10.8, Mac OS 10.7, Mac OS 10.6

Software voor camera-instellingen

 

Logitech C270 Handleiding downloaden

1. Logitech C270 Aan de slag-gids

Formaat bestand: PDF

Download een bestand